Wedding – Pregătirile

 In ce constau pregătirile ?

Știm cât suflet pun mirii în organizare. Așa că menirea noastră este să ajungem cu ei la un numitor comun, să ne dăm seama ce își doresc, ce îi defineste și să facem tot posibilul să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor lor.

Dacă ar fi să realizăm o clasificare a modului în care se abordează fotografiile de la pregătiri, cred că se pot desprinde două ramuri principale: una ar fi din postura de fotograf portretist, cealaltă prin prisma fotojurnalistului.

Printre avantajele documentarii momentului pregătirilor ca și fotograf portretist am putea enumăra: controlul asupra locației în care se desfașoară fotografierea, controlul sporit asupra luminii, crearea momentelor și influențarea stării de spirit, control asupra poziției mirilor, control asupra momentului declanșării aparatului etc.

Cu siguranță că rezultatul obținut este unul deosebit, iar fotografiile de la pregătirea mirilor așezate în albumul nuntii au un aspect de pictorial, curat, îngrijit, cu portrete de calitate în care atât mireasa cât și mirele vor fi avantajati de lumina și posingul sugerat de catre fotograf.

Cuplurile care nu preferă să fie “aranjați la poze” vor prefera stilul fotojurnalistic, sau preferă pe acei fotografi care reușesc să surprindă momentele din mers, pe masură ce acestea se întamplă. Cu siguranță că rezultatul va fi cu totul diferit. In funcție de experiența fotografului acest rezultat poate avea o valoare doar pentru miri sau poate avea o valoare universală, pentru oricine va privi acele imagini.

Vorbim despre fotografiile de la pregătiri în care vor fi surprinse reacții naturale, firești, scene reale, credibile. Acestea presupun o atenție sporită din partea fotografului de nuntă la ce se întamplă în jurul lui, deci o prezență sporită, precum și o abilitate sporită pentru anticiparea momentului. Se va pune accent fie pe compoziții complexe, fie pe reacții spontane exploatate la nivel maxim pentru a spori feelingul.

După o discuție amanunțită cu viitorul cuplu, putem emite sugestii legate de stilul de fotografiere, astfel încât să se muleze perfect atât pe felul lor de a fi cât și pentru atingerea așteptărilor acestoră.